25.9.2008<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Väillä toivoo, että täällä Puolassakin olisi eurot, sillä käsitys rahasta on pikkasen vinksahtanut. Eilen olimme jälleen shoppailemassa ja voin tunnustaa, että en eläissäni ole kävelly tunnista toiseen kädet kirjaimellisesti täynnä kauppakasseja (joista yksi oli muu kuin Roxyn!). Voimia vievä shoppailu vaati päivän päätteeksi jälleen maukkaan aterian, joten menimme Grill 15/16 nimiseen paikkaan, jossa jos ei muu niin ainaskin palvelu oli herkullista..hihiii! Saatiin jättää nuorelle tarjoilijallemme palautetta ja palautelappu taisi sisältää muutaman hymiön ja meidän yhteystiedot. Sinne mennään siis toistekin! Illalla olimme taas niin poikki ja seuraavana yönä nukuttiinkin kevyesti 13 tuntia villasukat sekä pitkät kalsarit jalassa makuupusseihin kääriytyneinä.

 

Eilen aamulla saatiin Emmin kanssa loistava herätys, kun joku yritti tulla meidän ovesta läpi. Ja tulikin, tosin avaimen kanssa: ”sapkdnfpajf aspdjapsiodapokd aspifdhjpasudpaod asdojaposduapsd  opajsdapdad!” ”Mitä!?!! Voi helvet, Emmi kuka? Ei kai ne tänne tule???” Menin makuupussiin piiloon ja Emmi rohkeena meni kattoon, kun hieno jakkuun pukeutunut rouvasnainen ja vanhempi työmies marssi meän huoneeseen: ”vapsodspa paihsdpansdao noausdpoiasdnalsdkåpadsm” ”Sorry?..ööö,english only…We have only cold water..?”, ”akjsdasdma ohapodjm?”, ”cold”. Ilmeisesti ne ymmärsi Emmiä paremmin, kuin me niitä ja mies astui ( näillä meän huoneen välimatkoilla ei voi todellakaan puhua kävelemisestä!) pesuhuoneeseen, käänsi jotain ja tadaa saatiin lämmintä vettä! Kiitollisina tästä jatkettiin unia, jonka jälkeen kymmenen minuuttia kuumassa suihkussa. Ahh, ihanaa!

Tänään päivällä puolestaan herättiin siihen kun alakerrassa hakattiin seiniä hajalle jollain kaivinkoneella varmaan ja sitä jatku parisen tuntia, jes! Kävin suihkussa ja kohta joku koputtaa ovelle, että kaikki teän vesi tulee alakertaan kun siellä on vessaremppa. Eli eilen oli jopa lämmintä vettä ja nyt ei sitten saanu käyttää vettä ollenkaan! Ihana Puola!

 

Lovella Inka

 

 

Siis. Inka on aivan mielettömän kova shoppaamaan, ei helvetti, ei sen perässä pysy. ” Käyään vielä tuola, ja tuola, ja tuola…”. Ja ku tuossa meijän ostarissa on kuiten se 270 ostospaikkaa ni huhhhuhh. Se käski minun jo kieltää sen ostamasta mitään ja sitte ku koitan muistuttaa ni ”Eikö mutta tälläsen mie oikeesti tartten !”. Mutta ihana se on silti! Se on mielissään kaikesta eikä kärtyä eikä oo hiljaa eikä mitään ikävää. Mahtavaa matkaseuraa. Mutta silti en jaksa sen kans enää mennä ostariin muutaku korkeintaan jätskille. Ja se jätski, ollaanko kerrottu, on italialaista sellasta maailman parasta ja hullun halpaa. Söin eilen kuus palloa :D

 

Koulu alkaa siis ens viikolla meillä sekä puolalaisilla. Asuntola on nyt aika tyhjä sen takia. Ensimmäinen viikko on orientoivia opintoja kaupunkikierroksineen, ootan! Käytiin siis eilen Dorotan tykönä ja se kertoi kaikkia kouluinfoja. Ihana seki oli! Sen tykö voi aina mennä jos jotain ongelmia ilmenee. Koulusta saa muuten hyvää kahvia, ihan ku amicasta. Koulussamme on siis koulurakennuksen lisäksi, urheiluhalli, uudempi urheiluhalli, tennishalli ja urheilukenttä. Ja varsinki HämisJesselle kateuden aiheuttajaksi: uudessa urheiluhallissa oli pikkasen moniulotteinen kiipeilyseinä! Mieletön! Muutenki täälä huomaa että asutaan vuorten lähellä ku on ensinnäki paljo, siis tosi paljo, ulkoilu-, lasku-, kiipeily- ja sun muita –varustekauppoja. Ja toiseksi, varusteet, laadukkaatkin, on halvempia ku Suomessa. Että kuka haluaa kiipeilykengät tuliaisiksi ja mitä kokoa?

 

Natalia, siis se puolalainen tyttö, joka oli RAMKissa vaihossa keväällä, on ollu Suomessa vaeltamassa, ja tulee ens viikolla tänne takas. Ootetaan hulluna sitä. Se on sielä ja me täälä, hassua.

 

Tulevina fyssareina ollaan kiinnitetty huomiota muuten sellaisiin seikkoihin, kuin että täällä ei ole yhtään lihavia ihmisiä ja tosi monella pronatoi jalat tosi pahasti.

 

Ei näy tulevan enää hirveän järkevää juttua. Meen pesulle, ku suihkuun saa taas mennä ja sieltä tulee lämmintä vettä. Huomena mennään kattoon jokea!

 

Tykäten teistä, Emmi

 

Ps. Puutteellisen suuntavaiston lisäksi Emmillä taitaa olla vähän ongelman poikasta ton tasapainoelimen kanssa, kun parisen kertaa se on kävelly päin seinää ja itekin oon koko ajan jäämässä alle. No ei se mittään, ihana se on! Ja osaa jo pyytää anteeksi.