Taidettiin mainita taalla jo aikasemmin, et meilla oli suunnitelmissa lahtea Rebecan ja Carloksen kanssa Berliiniin. En aluksi uskonu, etta lompakko tai mikaan muukaan antais periksi, etta saatais oikeasti aikaseksi sinne lahtea. Mutta meilla on Emmin kanssa tullu semmonen asenne, etta jos me tahdotaan, niin kylla me onnistutaanki ;) Talla hetkella on muuten monta uutta suunnitelmaa, mutta niista myohemmin..Niin.

Torstaina me loydettiin sitten ittemme Krakovan juna-asemalta ostamassa hemmetin kalliita junalippuja Berliiniin ja takasin. Opintotuki tuli ja meni, kirjaimellisesti parissa paivassa. Hoder! Meilla oli kuitenki edullinen suunnitelma: ensimmainen yo Rebecan kaverin Josen luona ja kaks yota Rainbow hostellissa halvalla :D Ja kaikki shoppailu pois suunnitelmista tietenkin! Ilman mitaan kummempia suunnitelmia perjantaina lahdettiin iltajunalla kohti Saksaa. Puolalaisen kaverin mukaan puolalaiset junat on mita on etta "valmistautukaa siihen", mutta ku paastiin junaan, niin se olikin kiva :) Vallattiin mean hytista Emmin kans heti pedit kolmannesta kerroksesta, turvallisuussyista ;) Ensimmainen yo meni siis junassa "nukkuen", koska tuon tuosta joutu heraan siihen etta ei saanu happea ja lonkkia sarki aivan perhanan paljon. Vanhuus.. Emmi oli taas vaihteeksi jossain omassa unimaailmassaan, eika ollu ollenkaan tietonen etta nukku junassa. Rebecakin sanoo Emmille aina etta " Emi, you are a bear!" ja sita se onki :)

Junan piti aikataulun mukaan olla Berliinissa 8.00 am, MUTTA ootappas ku herattiin vahan ennen kasia aamulla ja ihmeteltiin et ku juna on paikallaan jossain asemalla, niin eihan me oltu edes viela Saksassa. Ooteltiin vissiin lupaa joltain ylemmalta taholta rapiat nelja tuntia ja sitte jatkettiin matkaa! 16 tuntia junassa ja puolenpaivan aikaan oltiin Berliinissa. Muutaman pienen harharetken jalkeen jossain metroasemalla loydettiin sitten Jose. Rebecan, Carloksen ja taman Josen jalleennakeminen oli kylla riemua taynna :) Tuli ikava omia kavereita ja ajatuski siita et pian teita nakee..no, enivei, lahdettiin kohti Mittea, eli keskustaa. Kartta toisessa ja Lonely Planet toisessa kadessa palloiltiin Berliinissa ja illalla mentiin Josen asunnolle. Vitsi mika mies! Se asu muutaman muun kanssa kerrostalo huoneistossa, joka oli jostain sota-ajalta :) Se oli sisustanu huoneensa kadulta loydetyista tavaroista ja huoneen nurkassa silla oli kamina, milla se lammitti sita asuntoa :) Ihana luonnonlapsi se oli. Ja aivan ehdottomastihan taytyy mainita se, etta silla oli fillari kauniisti siina kaminan vieressa. Nam!Se Jose on siis itekki Erasmus vaihtari ja opiskelee physical educationia ja siks kai ne tuntee Rebecan ja Charlien kanssa.

Illan suunnitelmana oli lahtea porukalla kiipeileen jonneki boulderointi/kiipely paikkaa jonneki pain Berliinia. Otettiin juna sinne ja kohta oltiin jossain grafiittien peittamassa teollisuus..paikassa :D (on vaha hakusassa tama suomenkieli, anteeksi) Sinne oli rakennettu aivan mahtava torni, erillisia boulderointi seinamia, valtava skeittihalli, kahviloita jne. Muutama tunti koitettiin kiikkua muutama metri kerrallaan ja alas..ja taas uus yritys :) Luovutettiin sit vihdoin, kun sinne alko tuleen jotain ammattilaisia, jotka kiipes ylos ja alas tyyliin yhdella kadella. Iski morkkis! Ennen nukkumaan menoa kaytiin viela vilkasemassa skeittihalli ja ihasteltiin berliinilaisia parkour -poikia.

Sunnuntaina mentiin bruchille ja syotiin ittemme niiiiin tayteen ja leikittin ruualla kylmassa vesisateessa :D Oli hauskaa! Taiteiltiin Frankie-nakki. Sitte mentiin kaymaan torilla ja mitapa muuta. Kiva paiva ja espanjalaiset on ihania :)  Illalla sitten majotuttiin Emmin kanssa Josen meille varaamaan hostelliin, joka osottautu hintansa arvoseksi. Nukuttiin noin kahdeksan muun kanssa kerrossangyissa. Ongelmia tais tulla vaan suihkun kanssa (se ei meinannu sammua??) ja toisena yona joku saksalainen mies kuorsas..Hoder!Emmi ei ollu taaskaan tietonen tasta.Epareilua ku mina joudun aina karsiin..nyyh :( Seuraavana paivana, eli maanantaina, tehtiin Lonely Planetin avulla virallinen turistikierros. Nahtiin kaikkea ja kuvia on taas 1000000000 :D Mm. Berliinin muuri(a), joka oli taynna purkkaa.

Tiistaina taas vaan palloiltiin. Berliini kylla osottautu aika erilaiseksi mita Puola ja varsinki Krakova. Pelottava ja ei niin kaunis. Mutta tulipa nahtya :D ja totta kai suositellaan. Oli kuitenki ihana palata takasin AWF:lle, joka tuntuu jo aivan kodilta. Vaikka samassa makuupussissahan sita nukuttiin siellakin ;) En nyt tiia mita muuta kertosin...

Meilla alkaa kohta tilaisuus taalla yliopistollla ja mean taytyy Emmin kanssa pitaa esitelma Suomesta ja Rovaniemesta. Hoder! Kirjotellaan lisaa myohemmin,jos sitten vaikka ajatus luistais.

Inka (: