Viikonloppuna toteutettiin pienoinen ruskavaellus paikallisilla vaellusreiteillä. Lähdettiin 5.20 am lauantaiaamuna kohti Rabkan kylää josta vaellus alkoi. Porukan johtajana toimi Natalia, perässä seurattiin me ja Natalian ystävä Asia. Nähtiin Asia ekaa kertaa, oli mahtava tyttö! Suunnitelman mukaan kiikuttiin lauantaina Turpaczin 1310 – metriselle huipulle. Siinä oliki tekemistä, kesärenkaat oli alla ainaki minulla. Minä ja Inka hihkuttiin innosta ja ihastuksesta vähän väliä kun näkymät oli alusta asti mielettömän hienot. Tytöille alkumatka oli aivan tavallisia puolalaisia maisemia, varsinkin Asialle, jonka kotikylä on Tatra-vuoriston siimeksessä. Inka ikuisti maisemia totuttuun tyyliinsä ja kuvia reissulta on paljo. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

20 kilsaa kiivettiin ja naatittiin J Turpaczin päällä oli aivan ihana vuoristo hostelli, jossa aijottiin olla yötä, ja niinhän me oltiin. Pieni mutka tuli vaan matkaan ko ei saatu makuupaikkoja, koska se oli niin täynnä paikan 50-vuotis juhlien takia, joten tytöt pistettiin nukkumaan pirtin lattialle makuupusseineen! Ei se mittään, ainahan se kivempi et on katto pään päällä, ja jos ei halunnu lattialla koittaa nukkua, niin pysty ottaan penkin ja pistää siihen maate. Inka teki näin ja Emmi asettu pöydän alle :D Kun oltiin saatu vallattua omat paikat lattialta ja pöydältä ja mistä kukanenki, ajateltiin vähän rentoutua. Meän puolalaiset kaverukset suositteli maistaan ”hot beer with spices” joka vaikutti aika erikoiselta. Varsinki jos joku ei oikeen ole mikään suuri oluen ystävä, niin tuskin se on hyvää kiehuvanakaan. Yllättäen se oliki aika namia ja maistu vähä glökiltä, Emmi ei tainnu tykätä tästä uudesta tuttavuudesta ollenkaan..

 

Yöllä ku katto ikkunasta taivaalle näkymä oli aika epätodellinen! Voin kertoa, että en ole ikinä tuntenu olevani niin lähellä tähtiä ja valtavia semmoisia J Ei ihan heti haluttanu nukkuun kovalle penkille, silmät veti kuitenki äkkiä kiinni eikä enää jaksanu nauttia maisemista. Aamulla herätessä Tatra-vuoret näytti mielettömän hienoilta! Jotku oli heränny aamulla kattomaan auringonnousua, kun aurinko oli noussu niiden vuorten takaa. Mutta varsinkin Emmille se kaheksalta nouseminenki oli jo aivan tarpeeksi vaikiaa. Kömmin pöydän alta unisena ja sain muutamia huvittuneita katseita muilta ulkoilijoilta jotka olivat jo valmiita jatkamaan matkaansa. Aamutankkauksen jälkeen mentiin pihalle nauttimaan auringosta. Jo aamulla oli aivan lämmin ja oli hieno päivä tiedossa. Alas mentäessä oli näköalat vieläkin uskomattomammat kuin ylösmentäessa. Tuntu ku ois jossain sadussa ollu. Pidettiin monta tauko ja otettiin vaan aurinkoa. Kerran nukahettiinki hetkeksi. Inka oli aivan pilvissä ku nähtiin paljo maastopyöräilijöitä. Reitin loppupäässä oli ihana vuoristokylä, josta otettiin bussi takasin Krakovaan. Aivan mahotonta tässä kirjottaa kuinka hieno reissu meillä oli! Aivan mieletön. Kiitos kuuluukin Natalialle ja Asialle jotka ehotti että lähetään mukaan. ” Eniten oppii erilaisilta ystäviltä.” Ja varma asia on se, ettei tämä ollu viimenen vuoren valloitus!

 

Maanantaina oli vähäsen pylly ja sääret kipiänä, mutta kouluun vaan pöytätennistä pelaamaan. Täällä se on urheilua, eikä vaan nuorisotalojen ajanvietettä. Oli hauskaa!

 

Keskiviikkona oli vapaapäivä. Mentiin tutustumaan Kasimierziin, se on kaupunginosa ihan keskustan vieressä. Siellä oli paljon kirkkoja ja mm. Helena Rubenstainin kotitalo. Ennen vanhaan se on ollut juutalaisten oma kaupungin osa. Käytiin myös katsastamassa Galeria Kasimierz, paikallinen valtava ostari. Käytiin myös kattomassa leffassa The Women ( suomeksi, en tiiä ) . Suositellaan kaikille ihanille naisille ja tytöille, mutta älkää pakottako poikaystäviänne mukaan, ne ei ehkä ymmärrä. Paitsi onhan siinä tieten Eva Mendes.

 

Torstaina on paikalliset Kuksajaiset koulun klubilla. Sinne vissiin mentävä. Kerrotaan sitte mitä tapahtu! Sen verran voi paljastaa, et ku käveltiin aamulla pelaan tennistä koulun takapihalla pysytettiin kaljatelttoja, ja laskettiin et ainakin 8 hanaa siinä oli. Ei ihan niiku Ramkin pihalla!

 

Flekstensio-Emmin englanti- sanakirjaa : Nexterday= Tomorrow , Lasterday= Yesterday ja tänään Emmi höpötti jo jotain häimisiin menosta..? Eli oletin että mennään namisiin :D

 

Heikkiseni, pelko pois. Ollaan vaan tyttöjä ja jutellaan tämmösiä vaikka ei oiskaan täydellistä miestä. <3

 

Semmosia. Inka ja Emmi1985784.jpg